DeVo Shutters maakt shutters van verschillende houtsoorten, kunststof of aluminium voor binnen en buiten. Voor binnen gebruiken we zoal lindenhout, eikenhout en dennenhout, in een vochtige ruimte, zoals een badkamer, sauna of zwembad. passen we veelal kunststof shutters toe.

  • Lindenhout de het meest gebruikte en gekozen houtsoort voor shutters en wordt gemaakt met een technische zijstijl en echte pen en gat verbinding. Deze worden dan verschillende keren voorgelakt en afgelakt met een PU lak. Deze lak zorgt beschermt de shutters tegen de invloeden van de zon om verkleuringen zoveel mogelijk tegen te gaan.
  • Eikenhout word vaak gebruikt als een nerf in het hout wenselijk is en deze wordt dan geolied in plaats van gespoten. Deze shutter word gemaakt met een pen gat verbinding en zonder technische zijstijl. Maar juist met een massieve zijstijl. Dit om het natuurlijke van het hout te behouden. Ook worden deze shutters vaak blank afgeleverd zonder lak of olie. Let wel op: dan bestaat de kans dat de shutters gaan verkleuren omdat het hout niet bewerkt is.
  • Dennehout wordt gebruikt om een grovere structuur in het hout te krijgen. Het hout wordt zorgvuldig geselecteerd op noesten. Deze worden dan behandeld met een grote borstel zodat het zachte hout tussen de nerven uit gehaald word. Dit om een hele mooie structuur te krijgen.
  • Kunststof shutters worden speciaal gemaakt voor de badkamer, sauna of zwembaden. De Stijlen en lamellen van de shutter zijn uitgevoerd met een aluminium kern in het midden. Dit is tegen het doorhangen van de shutter of lamellen.
  • Teakhout wordt meestal gebruikt voor buiten. De Teakhouten shutters worden alleen geolied in de tinten: licht, medium of donker. De teakhouten shutter kan niet op kleur gespoten worden en zal door weersinvloeden na verloop van tijd gaan vergrijzen.
  • Red Cederhout word ook gebruikt voor buiten en is een stuk lichter als teakhout. Deze shutter kan geleverd worden in vrijwel elke gewenste Ral classic kleur en in diverse beitstinten. Let wel op: dat de shutter dan wel om de 3 jaar geschilderd moet worden! Ook deze shutter zal door weersinvloeden na verloop van tijd gaan vergrijzen.
  • Aluminium shutters worden gebruikt voor buiten. Mooi om de veranda dicht te zetten of om aan de buitenkant voor de ramen te maken.